TOP-1.4.1-15-JN1-2016-00029

TÖRÖKSZENTMIKLÓSI BETHLEN GÁBOR REFORMÁTUS ÓVODA ÚJRA MOZGÁSBAN

Kedvezményezett neve: Törökszentmiklósi Református Egyházközség

Projekt címe: „Mozogjunk Az Egészségünkért– Törökszentmiklósi Bethlen Gábor Református Általános Iskola, Óvoda Óvodai Tagintézményének átalakítása, bővítése

Szerződött támogatás összege: 77.839.575 Ft

Támogatás mértéke: 100 %

Projekt tartalmának bemutatása:

A Törökszentmiklósi Református Egyházközség Széchenyi 2020 programból a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program keretében 78 millió Ft európai uniós támogatást nyert el a település óvodájának fejlesztésére. A projekt keretében a településen közkedvelt református óvoda felújítására, mozgásfejlesztést biztosító terek kialakítására kerül sor.

A projekt sikeres megvalósításával az egyházi fenntartású óvoda épületében egy régóta vágyott tornaszoba biztosítja majd a kisgyermekek kellemes és hasznos időtöltését. A tornaszobához kapcsolódva a gyermekek számára szociális helyiség kialakítása is tervezett. Az épület korszerűsítésével a konyha átalakítása, az óvónők részére iroda kialakítása, orvosi szoba elkülönítő, illetve a dolgozók részére megfelelő öltöző-zuhanyzó is megvalósul. Az épület külső hőszigetelésével, nyílászárók cseréjével, az energiatermelő napelemek telepítésével, valamint az új kondenzációs gázkazán beépítésével jelentős energia megtakarítás valósulhat meg.

A beruházás eredményeképpen az épület energiabarát szemléletű bővítése és felújítása mellett az óvoda szakmai programjához illeszkedő eszközbeszerzés és bútorzatcsere is megtörténik. A projekt sikere az, hogy az óvodai szakmai programban meghatározott kisgyermekeink egészségneveléséhez és mozgásfejlesztéséhez kapcsolódó célok teljesülnekAz intézményünk infrastrukturális fejlesztésének köszönhetően csapatunk 1 új óvodai dolgozóval bővülni fog.

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.06.30.

Projektazonosító száma: TOP-1.4.1-15-JN1-2016-00029