Tutoráltak a Bethlenben

A Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetségét (MATEHETSZ) azok a magyarországi és határon túli magyar tehetséggondozó kezdeményezések hívták életre, amelyek évek, évtizedek óta magas színvonalon foglalkoznak a tehetséges fiatalok segítésével.

A MATEHETSZ 2016-ban kezdte meg az EFOP 3.2.1-15-2016-00001 Tehetségek Magyarországa című kiemelt európai uniós projektjének megvalósítását. A projekt egyik fő feladata a magyarországi tutorhálózat kialakítása, működtetése.

A tutorhálózat egyik szereplője a tutor, a MATEHETSZ által felkért, többnyire pedagógus végzettségű vagy pszichológus, mentálhigiénés, coach szakember, aki segítő, tanácsadó, pártfogó szerepben 11 hónapon át vesz részt a fiatal egyéni támogatásában. A tutor – a fiatalt körülvevő pedagógusokkal, szakemberekkel, családtagokkal egyeztetett módon – szakszerű tanácsadói tevékenysége mellett koordinálja, segíti a fiatal tehetségének kibontakozását.

A tutorhálózat másik szereplője a tutorált, maga a fiatal, aki a tutor általi személyes támogatásban részesül.

A tutorhálózat legfontosabb szolgáltatása, maga a tutor figyelme, segítő, támogató, tanácsadó szerepe. Tutorált fiatal tehetségként, elsősorban 11 hónapon át személyre szabott tehetségsegítést kaphat a tutora (segítője) közreműködésével.

 

2019-es tanévben tutoráltjaink:

 

Dobos Dániel László 6.b

Hricza Roland 6.b

Kecső Hajnalka 7.b

Nagy Tímea 7.b

Szabó Szonja 7.b

Vigh Sára Krisztina 7.b