Az iskola bemutatása


Az intézmény fenntartója a Törökszentmiklósi Református Egyházközség, amely kiemelten támogatja az intézményben folyó tehetséggondozással kapcsolatos szakmai munkát, elfogadja az intézmény stratégiai céljait, jövőképét, segíti annak megvalósítását.

Az intézmény igazgatója, a tehetséggondozás szakmai vezetője mesterpedagógus, okleveles minőségmenedzser 10 éves pedagógiai szolgáltatói gyakorlattal rendelkezik. 5 pedagógus tehetségfejlesztő, 3 fő szakvizsgázott tehetségfejlesztési szakértő, 3 fő pályázati menedzsment tapasztalattal, 1 fő szakvizsgázott mentor-pedagógus, 28 pedagógus 22 tehetség témában 1607 órában vett részt képzésben. 4 pedagógus  „Bonis Bona A nemzet tehetségeiért” díj, 4 fő a Református Nagykunságért Pedagógiai, 2 fő a megyei Pro Talento Díj birtokosa.  1 fő a Magyar Tehetséggondozó Társaság „Tehetségekért” díjazottja. A nevelőtestület Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai díjat kapott 2011-ben. 2016-ban Európai Tehetségpontként vált regisztrálttá, 2017-ben megújította Akkreditált Kiváló Tehetségpont elismerését. A Czegei Wass Albert Alapítvány és a Panoráma Világklub Díszoklevelét 2018-ban vehette át a nevelőtestület, az író-költő szellemi hagyatékának széles körű megismertetéséért. A középiskolák is elismerték az intézményben végzett munkát, a Magasszintű Tehetséggondozó Munkáért oklevéllel.

Az intézményvezetés elkötelezett a tehetségfejlesztés mellett, nagy figyelmet fordít a pedagógusok szakmai továbbképzésére, melynek köszönhetően az utóbbi években módszertani megújulás és szemléletváltás jellemezte/jellemzi a közösséget. Ezt a munkát nagyban segítette az elmúlt 12 év 95 sikeres szakmai pályázata 189.000.000 Ft értékben

A tárgyi, infrastrukturális feltételek a 21. sz. elvárásainak megfelelőek. Az eredményes munkához teljes internet lefedettség, mind a 20 tanteremben interaktív tábla, 2 mobil projektor, kültéri színpad, konferenciaterem, tornacsarnok, tornaterem, egyéni fejlesztésre, csoportbontásra alkalmas helyiségek, kézműves műhely, a pedagógusok számára laptop és releváns hazai szakirodalom, webfelület hozzáférés áll rendelkezésre. A tantestület aktívan jelen van a tudásmegosztás különböző elektronikus csoportjaiban.

Facebooktwitterpinterest

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

MENÜ