Nyári tábor 2018

BALATON-FELVIDÉKI ERDEI TÁBOR

Van, aki visszajáró, van, aki egyszer volt. Van, aki már „kiöregedett”, van, aki most nőtt bele.

2018. július 4-8. között, harmadik alkalommal szerveztünk nyári, erdei tábort a Bethlen Gábor Református Általános Iskola, Óvoda 4-6. osztályos tanulói számára.

Idén 46 gyermek és 2 mentordiák (Mrena Dorka, Fekete Emese: volt diákjaink) részvételével, 5 napot töltöttünk Vigántpetend és Nagyvázsony közötti erdőtömb közepén, a Bakony-vidék egyik leggyönyörűbb táborhelyén.

Ismét gazdag természetismereti és közösségi programokkal vártuk a táborozó gyerekeket:

Természetesen volt egész napos túra a Balaton-felvidék legmagasabb pontjára, a Halom-hegyre. Igen meredek terepen kellett feljutnunk a Kossuth-kilátóhoz, de megérte. A kilátó tetejéről varázslatos körpanoráma nyílik a Balatonra.

Szakvezetőnk éjjeli vadlesre hívott. Elmagyarázta a távcső használatát és felhívta figyelmünket a csöndes lopakodásra.

Volt növényismereti túra az Öreg-bükk tanösvényen, ahol a cserkészek táborhelyével is megismerkedhettünk. Majd éjjel a bátrabbak bátorságpróbán tesztelhették magukat, hogy nem félnek a sötétben.

Boldogan fürödtünk a Balatonban. Nagy élmény volt ellátogatni a Kinizsi várba. Itt egy reneszánsz lovagi tornán vettünk részt és némelyikünket lovaggá is avattak.

Bátran, sírás nélkül viseltük a szúnyog-, a kullancs-, a pók- és a darázscsípéseket.

Bőrdíszműveskedtünk, sportoltunk, Ki-mit-tud?-ot rendeztünk, tábortűz mellett énekeltünk, finomakat ettünk, sokat nevettünk.

A közös programok során jobban, több oldalról megismerhettük egymást – és ezzel együtt önmagunk képességeit is.

 A látnivalókban gazdag túrák, izgalmas megfigyelések, kalandok, feledhetetlen élményt nyújtottak a gyerekek számára. Örülünk, hogy eljuthattunk erre a csodálatos helyre.

Mrena Andrea

táborvezető