Szilvásvárad 2016

SZILVÁSVÁRAD

2016. szeptember 19-én a 4. évfolyamos tanulókkal – hagyományainknak megfelelően, minden ősszel – projektnap keretében, Szilvásváradra mentünk kirándulni. A gyermekek és a felnőttek is nagy izgalommal várták az indulás napját és azért imádkoztunk, hogy szép időnk legyen, ne essen az eső.

Hosszú buszozás után megérkeztünk a szilvásváradi kisvasút állomáshoz, ahol idegenvezető fogadott bennünket.

A Szalajka-völgy túránk kisvonatozással kezdődött. A vonattal a Gloriett-tisztásig utazunk. Ezt követően meredek, csúszós hegyi úton kapaszkodtunk fel az ősember barlanghoz, ami fokozottan védett hely. Több régészeti lelet is származik innen. Visszatérve a tisztásra egy kis pihenőt tartottunk: játszottunk, piknikeztünk, beszélgettünk.

A pihenőtől pár percnyire volt a Fátyolvízesés, továbbhaladva láttuk hol tenyésztik a pisztrángokat. A lefelé vezető úton van egy kis vadaspark, ahol az őzikéket megetettük almával.

Utunk során a Szalajka-völgyi bazársoron helyi termékeket, ajándékokat vásároltunk.

Mindenki élvezte a közös programot. A séta után jól esett a buszba szállni. A hazautazás is vidám hangulatban telt, sokat nevettünk és beszélgettünk a látottakról. Ez a nap felejthetetlen élményt nyújtott mindenki számára.