Maratoni olvasás a 4. a-ban

Maratoni olvasás

Az olvasóvá nevelés program részeként tarthattunk egy bent alvós hétvégét Maratoni olvasás címmel azért, hogy jobban megszeressük az olvasást. Ezt az eseményt április 15-16-ig tartottuk meg a Bethlen Gábor Református Általános Iskola, Óvoda tánctermében.

 A pénteki finom ebéd után elkezdtünk átpakolni az épületbe. Majd visszajöttünk és megettük az Oreo tortát, amivel Ági lepett meg minket. Ezután a desszert után átmentünk a táncterembe. Kiraktunk pár padot az udvarra és elkezdődött az olvasás a kötelező olvasmányunkból, melynek címe Lufi és Szamóca. Néha a történetet vicces drámás jelenetekkel játszottuk el. Tartottunk egy-két szünetet, amit arra használtunk ki, hogy szaladgáljunk, hisz így felfrissült az agyunk.

Olvasás közben egy elgondolkoztató résznél megálltunk és ott rávezetett Mariann néni minket egy játékra. Az a mondat így kezdődött: “Büszke vagyok rád…” és mi mindegyik osztálytársunkról elmondtuk, hogy miért vagyunk büszkék rá.

Mivel sokan megéheztünk, bementünk vacsorázni. Nagyon finom pizzát eszegettünk. Evés után kimentünk a parkba olvasni és játszani.

Visszasétáltunk a táncterembe. Mariann néni számítógépén megnéztük azokat a fotókat, amiket az előtte lévő napokban küldtünk el neki. Mégpedig arról készültek a képek, hogy hol szeretünk a legjobban olvasni. Ezeket a kedvenc helyeket olvasókuckóknak neveztük el. Ezekkel a képekkel olyat játszottunk, hogy ki kellett találni, melyik kuckó kié.

Ezután jött egy kis meglepetés. Méghozzá az, hogy egy idegen kisfiú, aki a mi iskolánkba szeretne járni és az anyukája eljött hozzánk és megtekinthették a kedvenc könyveink bemutatását.

A vendégek távozása után felfújtattuk a matracokat, Ákos meg az apukája és Nettiék segítségével. A matracokon ugráltunk is nagy élvezettel. Fogmosás után pedig befeküdtünk az “ágyakba” és még ott beszélgettünk.

A lefekvés előtt egy rövid áhítat is volt, majd elmondtuk az esti imát és a szeretteinkre gondoltunk.

Alvás előtt megnéztük a Naszreddin Hodzsa című történetet. Aki szeretett volna még sugdolózhatott. Én így is tettem. Majd elaludtam.

Másnap reggel a többiek tájékoztattak róla, hogy alva jártam. El sem hittem olyan vicces volt, ahogy elmesélték. Miután felöltöztünk kimentünk reggeli tornára.

Mozgás után Friciék hozták a reggelit. Én egy kiflit és sajtot csemegéztem. Ezek után pedig újra elkezdtünk olvasni. A sok olvasás végeztével kimentünk az udvarra és ott életemben először fára másztam. Nagyon jó volt.

Amíg vártuk a szülőket, hogy haza vigyenek addig is olvastunk a fűben. Csodálatosan éreztem magam ezen a hétvégén.

Vigh Sára Krisztina 4.a


 

A maratoni olvasás

Nemrég volt a maratoni olvasás, ami az „Olvasóvá nevelő” program része volt. Az iskolánk tánctermében április 15 –től 16 – ig. Erre az eseményre plüssöm Pikachu is elkísért.

Sajnos egy részéről lemaradtam, mert a Bendegúz versenyre mentem Szolnokra. Amikor visszaérkeztem a többiek lelkesen mesélték az addig történteket. Különböző helyeken olvastunk: udvaron, parkban, szobában. Néhányan szokatlan helyszíneket is kipróbáltak: fa tetején, szökőkút alatt (a szökőkút nem működött). Az olvasás mellett sokat játszottunk is pl.: „Büszke vagyok rád, mert…” és „Kié az olvasókuckó?”. Az elsőnek az a lényege, hogy a másik jó tulajdonságait soroljuk fel, a másodiknak, hogy beküldött képek alapján próbáltuk meg kitalálni, hogy kinek a kedvenc olvasóhelye lehet azon a képen. Közben vendégek is érkeztek. Egy kisfiú és az anyukája, megnéztek minket, mert kíváncsiak voltak, hogy mit csinálunk. Felfújtuk a matracokat, filmet néztünk és aludtunk.

REGGEL

Amikor fölkeltünk, reggeli tornával kezdtünk. Utána jöhetett a reggeli. Miután megvolt a mozgás és a reggeli, mehettünk játszani. Olvasás után jöttek a szülők és mentünk haza.

Nagyon jó volt ez a program, szerintem mindenkinek nagyon tetszett (főleg nekem Smile).

Tóth Petra 4.a


 

Maratoni olvasás

Egy csodálatos napon az iskolában kiderült, hogy tanár néni egy olyan ötletet talált ki, ami nem egy hétköznapi dolog. Ez pedig a maratoni olvasós hétvége volt, ami az iskolánk „Olvasóvá nevelés” programjához kapcsolódik. 2016. április 15-16-ára terveztük. Ami meg is valósult.

A szebb és jobb olvasás ösztönözte tanár nénit. Ebben a projektben már hetekkel ezelőtti rengeteg készülődés volt, ami meg is látszódott, mert nem csak Mariann néni ügyködött ennek a megvalósításáért, hanem sok szülő is. Mindenféle édesség és sok más finomság gyűlt össze.

Amikor pedig eljött a várva várt nap, nagyon izgatott volt az egész osztály, hiszen most bent alszunk az iskolában. Délután történt az átpakolás, előtte viszont tortáztunk, mert Ági, az egyik osztálytársam behozott a suliba egy nagyon finom Oreo-s finomságot.
Amint 
átpakoltunk a táncterembe el is indult a kinti olvasás és a dráma. Volt egy olyan játék is amit „büszke vagyok rád”-nak neveztünk el, és ez arról szólt, hogy ki miért büszke a másikra, ez a játék nekem nagyon tetszett. Egy idő után bementünk és ott folytattuk az olvasást.

Egy pici várakozás után pedig megérkezett a pizza, ami nagyon ízlett. A vacsora után kimentünk a parkba és egy 20 perc néma olvasás után pedig játszottunk egy jót, ez után visszamentünk a táncterembe és egy kitalálós versenyt rendeztük úgy, hogy volt pár ember, köztük én is, akik beküldtük a saját olvasókuckónkat és ezeket kellett kitalálni, hogy kié melyik, Dorka lett a győztese ennek a játéknak.

Ez után egy kisfiú és az anyukája néztek meg minket, hogy mi mit csinálhatunk egy ilyen olvasós hétvégén este 9 órakor. A látogatás után matracfújás következett, aztán

Reggel egy tornával kezdtünk és egy kiadós kis reggelivel.
Reggel is olvastunk és folytattuk a „büszke vagyok rád”-ot. Ezután pedig fára másztunk, ami nagyon jó volt Utána természetesen megint olvastunk, mert ennek a hétvégének ez volt a lényege. Sokan még jobban megszerették az olvasást és olyanok is közelebb kerültek a könyvekhez, akiknek eddig nem voltak olyan fontosak.

Ez a hétvége számomra egy óriási nagy élmény volt, és örülök, hogy megkaptam ezt a nagyszerű lehetőséget, hogy részt vegyek ezen a csodálatos hétvégén!

 

 

Nagy Tímea 4.a

 


 

 

 

 

Facebooktwitterpinterest
MENÜ