Az óvoda bemutatása

Bemutatkozik református óvodánk

 

 A keresztyén értékekre, a református szellemiségre alapozva, szeretetteljes légkörben boldog, kiegyensúlyozott gyermekeket kívánunk nevelni. Ebben a folyamatban kiemelt szerepet kap a játék, mint a legfontosabb életkori tevékenység, a néphagyományok ápolása, a hitoktatás és a tehetségígéretek gondozása.

 

Pedagógiai Programunk:       Református Óvodai Nevelési Program

                                                 „Engedjétek hozzám jönni a gyermekeket”

                                                                    (Mk. 10,14)

 

Pedagógiai programunkban, a református szellemben való nevelés kulcsfontosságú szerepet tölt be. Elsősorban református családok számára kívánunk segítő kezet nyújtani gyermekeik neveléséhez, de nem zárkózunk el azoktól a családoktól sem, akik elfogadják értékrendünket és módszereinket.

Az első keresztyén hittel összefüggő ismeretek megszerzéséhez, a gyermekek életkori sajátosságaihoz igazodva, ezek az alkalmak: a reggeli beszélgető kör, az áhítat, a heti rendszerességgel tartott hittan foglalkozás és a Gyermek- Istentisztelet.

2016-2017 nevelési évben bevezetett tehetséggondozó program keretében tehetségműhelyeket működtetünk:

 

Zenei tehetségterület – „ZENEBONA TANODA” /zenei tehetségműhely a kiemelkedő zenei képességű gyermekek számára,/

Testi – kinesztetikus tehetségterület  „ESZTERLÁNC” /népi játék és tánc tehetségműhely/

Térbeli – vizuális tehetségterület – „VARÁZSKEZEK” /népi kismesterségek-kézműves műhely/

Anyanyelvi tehetségterület – „VARÁZSLÁDA” /anyanyelvi tehetség műhely/

 

Minden műhelyvezető arra törekszik, hogy a gyermekek a kreatív közegben jól érezzék magukat, sikerélményhez jussanak. A mindennapi, szokványos tevékenységektől eltérő „csodákkal”, érdekességekkel járuljanak hozzá a gyermeki kíváncsiság, a cselekvési vágy kielégítéséhez, fenntartásához; kreativitásuk, „csinálva tanulásuk”- a felfedezés örömének megtapasztalásához, vagyis, tehetségcsíráik kibontakoztatásához.

 

Óvodai nevelésünk gyermekközpontú, befogadó, bátorító, nyitott.

Színes programokat szervezünk a csoportoknak a családokkal együtt. Fontos számunkra a családokkal történő együtt nevelés, a közös élménynyújtás. A néphagyományőrzés jegyében és a keresztény ünnepeket számon tartva számos közös programot biztosítunk.