DÖK bemutatása

Diákpresbitérum bemutatása, működése

A Bethlen Gábor Református Általános Iskola, Óvoda érdekképviseleti szerve a Diákpresbitérium. Egyházi iskola lévén szerettük volna, ha a hagyományos Diákönkormányzat felépítése Egyházközségünk felépítési modelljét követné. A DÖK képviselő neve a mi iskolánkban Diákpresbiter.  A Diákpresbitériumnak elnöke és főgondnoka van. Iskolánk fenntartójának, vezetésének, nevelőtestületének javaslata alapján, tanulmányi magatartási, egyházközségben betöltött szerepe alapján tölthetik be a tanulók tisztségüket. Munkánkat szervezeti és működési szabályzat irányítja.  Osztályonként 2-2 fő képviselteti magát a Diákpresbitérium ülésein havi rendszerességgel. Rendszerint az előző hónap programjait értékeljük, véleményezzük, illetve és az aktuális következő programok feladat- és időterveit beszéljük meg.

A diákok a szabadidős programok szervezésében nagyon aktívan vesznek részt. Színes programjaink összeállításánál kiemelten fontosnak tartjuk az egyházi év eseményeit, azok méltó módon történő megünneplését, megemlékezését.

Célunk a gyermek, a tanuló, a szülő, a pedagógus, az óvoda, az iskola és a gyülekezet kapcsolatának erősítése.

Rendezvényeink közül mindenki által kedvelt az őszi és tavaszi bolhapiac, a ”Tépj egy mosolyt akció”, a Gólyaavató ünnepség, az adventi teázás, a farsangi mulatság és a számtalan sportrendezvény és sok vidám együttlét, mely segíti az egységgé és csapattá válásunkat. Büszkék vagyunk az időszakosan megjelenő Suli-újságunkra.

Az alábbiakban a Diákpresbitérium  2015/2016. évi rendezvénytervét szeretnénk bemutatni, kattintás után elérhető .PDF formátumban: –>