Bolyai Matematika Csapatverseny

Bolyai Matematika Csapatverseny

A versenyt először 2004-ben rendezték meg Észak-Budán, a következő években Budapest többi körzete és Magyarország megyéi is bekapcsolódtak, majd 2010-től a határon túlról is szervezetten vesznek részt diákok a versenyen. 2014-ben már közel 38 000 résztvevője volt a rendezvénynek.

A verseny célja: Segíteni a diákokat azon képességek kifejlesztésében, hogy közösen, összedolgozva oldjanak meg problémákat. Lehetőséget teremtve arra, hogy átéljék az együttgondolkodás örömét, és a logikus gondolkodás mellett készségeiket közvetlenül is bemutathassák diáktársaik előtt, eközben pedig összemérhessék tudásukat.

Iskolánk tanulói is rendszeresen megmérettetik magukat a Bolyai Matematika Csapatversenyen, ahol ez évben is sikeresen megbirkóztak a csöppet sem könnyű feladatokkal. Jó lehetőséget nyújtott az összedolgozás, az együttgondolkodás képességének gyakorlására, megvalósítására.

A versenyen 13 feleletválasztós és 1 írásbeli kidolgozást igénylő feladatot kellett megoldani.

A verseny rangsorolása minősíti a versenyző tanulók ismereteinek, képességeinek, készségeinek, jártasságainak szintjét, valamint a felkészítő tanítók pedagógiai munkáját is.

Kategóriák

A verseny neve

Tanulók

Helyezés

Felkészítő pedagógus

Megyei forduló

Bolyai Matematika Csapatverseny

Okoskák:

 

Gréczi Helga

Halász Edvárd

Nagy Timea

Tóth Petra

 

3. hely

Vighné Lukács Mária

Patóné Kazinczy Mariann

 

Megyei forduló

Bolyai Matematika Csapatverseny

NÉGY-ZETEK:

 

Halász Frigyes

Hricza Roland

Kissó Imre

Náhóczki Rajmund

 

5. hely

Pappné Tóth Ilona

Polgárné Madarasi Zsuzsanna

Mrena Andrea

 

Polgárné Madarasi Zsuzsanna