Őszirózsa Természetvédelmi Vetélkedő területi döntő – 2014

Őszirózsa Természetvédelmi Vetélkedő területi döntője 2014

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Réhelyi Látogatóközpontja 11. alkalommal hirdette meg az Őszirózsa Természetvédelmi Vetélkedőt az általános iskolák felső tagozatos tanulói számára.

Idén 25 csapat küldte vissza a kitöltött feladatlapot, mely az első fordulója is volt egyben a versenynek. Tíz település több intézménye vagy tagintézménye képviseltette magát a vetélkedőn.

A területi döntő hagyományosan a Föld Napjához kapcsolódott, és a versenynek külön aktualitást adott, hogy Herman Ottó természettudós, polihisztor emlékévét ünnepeljük 2014-ben. Ezért a területi döntőn kiemelt szerepet kapott Herman Ottó életének és munkásságának ismerete. 2014-ben az „Év madara” a túzok, ami a nemzeti park címerállata, így a vele kapcsolatos ismeretek is fontosak voltak.

A verseny hagyományosan jó hangulatban zajlott. Változatos feladatok; anagramma, rejtvény, teszt, fogalom-magyarázat, rendszerezés, igaz-hamis, párosító, képkirakó szerepelt a palettán. Mindenkit megmozgatott a fűbe kiszórt „kukacok” összecsipegetése, melyeket különböző színű fonaldarabok testesítettek meg.

Iskolánk „Mezei zsálya” nevű csapata: Fekete Csenge, Gál Réka, Zombori Emília 7. b 3 helyezést ért el.

Teletabik csapata: Csapó Dorka, Hornyák Luca, Kőhalmi Edit 7. b 6. helyezést ért el.

Felkészítő tanár: Banáné Szőke Ilona.

A harmadik helyezett csapat őszre október 3.-ra meghívást kapott egy újabb megmérettetésre, Biharugrára.

Köszönjük, hogy a versenyen való részvételünket az alapítvány támogatta.

Banáné Szőke Ilona