KEOP – 6.1.0

ZÖLDMEZŐTÚR

Iskolánk együttműködik a ZÖLDMEZŐTÚR programsorozattal, amely a önkormányzat „Mezőtúron a fenntartható fejlődésért” című KEOP-6.1.0/B/11-2011-0151 számú pályázatával elnyert támogatásnak köszönhetően valósul meg.

 

A jövőben is élhető környezetet, tiszta levegőt és vizeket, táplálékot adó termőföldet szeretnénk, mert Mezőtúr csak így tud gondoskodni a felnövekvő generációk megélhetéséről. Takarékosan kell bánni a föld, víz, levegő, energia erőforrásaival, hogy a túlfogyasztással, az oda nem figyeléssel, a ma embere ne élje fel a holnapot.

A megfelelő életmód kialakításához csak egyszerű, apróbb életmódbeli változtatásokra van szükség, amelyek elsajátításához szükség van a tájékoztatásra, ismeretek bővítésére.

A ZÖLDMEZŐTÚR rendezvénysorozat keretében a tanulóink interaktív tanórákon, tanyalátogatások alkalmával, kiadványokon keresztül és szemléletformáló rendezvényeken, valamint a „zoldmezotur.hu” honlapon és a közösségi oldalakon szerezhetik meg a környezettudatos magatartáshoz szükséges ismereteket.