Bölcs bagoly – 2014

2014. február 8. Bölcs bagoly verseny eredménye

1. helyezett: 

„Bethlen8”

Boda Boglárka  8.b

Deák Réka 8.b

Fodor Tamás 8.b

Markót Evelin 8.b

2. helyezett:

„Vakegerek”

Baski Virág 8.b

Bagdi Boglárka 8.b

Markót Luca 8.b

Szóládi Soma 8.b

5. helyezett: 

„Mignomok”

Csapó Dorka 7.b

Hornyák Luca 7.b

Horváth Dorka 7.b

Zombori Emilia 7.b

 

Immár tizenegyedik  alkalommal került megrendezésre az általános iskolásoknak meghirdetett Bölcs bagoly vetélkedő, a Móricz Zsigmond Református Kollégium, Gimnázium, Szakközépiskola és Általános Iskolában. A beiskolázási rendezvény sorozat mozzanataként megrendezett versenyt ebben az évben is nagy érdeklődés kísérte, hiszen az írásbeli fordulók alapján behívott legjobb 18 csapat mérte össze tudását, tájékozottságát és ügyességét a február 8-án (szombaton) megtartott szóbeli döntőn. A jó hangulatú versenyen a törökszentmiklósi Bethlen, Hunyadi Általános Iskola, Örményes, Kisújszállás, Kenderes iskolák tanulói képviseltették magukat. A versenyen a különböző műveltség-területeken szerzett tájékozottságukról adhattak számot a négyfős csapatok (angol nyelv, kémia, fizika, biológia, magyar városok ismerete, matematika, magyar irodalom, történelem, zene-tánc felismerés), de volt ügyességi, informatikai keresési és képzőművészeti feladat is.

Az idei verseny győztese „Bethlen8” nevű csapatunk lett. A dobogó második fokán szintén iskolánk csapata végzett ők a „Vakegerek”. Ötödik helyen végzett iskolánk hetedikes csapata a „Mignomok”, megmutatva, hogy ő velük is számolhatunk a jövőben. A versenyen készült képek megtekinthetők a Móricz Zsigmond Református Kollégium, Gimnázium, Szakközépiskola és Általános Iskola honlapján.

Csapataink teljesítménye szépen tükrözi iskolánk pedagógusainak munkáját. Ez a munka évek óta töretlen és a Móricz Zsigmond Református Gimnázium vezetése jegyzi, és számít iskolánk diákjainak jó szereplésére.

Köszönet érte.

Banáné Szőke Ilona

Versenyszervező és kísérő pedagógus

 

Facebooktwitterpinterest
MENÜ