Zenei világnap

ZENEI VILÁGNAP

Október elseje a zene világnapja. Ebből az alkalomból országszerte több koncertet, hangversenyt és más zenei programot is rendeznek. A világnap célja, hogy a társadalom széles rétegei számára népszerűsítse a zeneművészetet, és – az UNESCO elveinek megfelelően – szorgalmazza a népek közti barátságot és megbékélést.

Az UNESCO Nemzetközi Tanácsa Yehudi Menuhin hegedűművész kezdeményezésére emelte október 1-jét A ZENE VILÁGNAPja rangjára. Ez a nap a zeneművészet legnagyobb alakjaira emlékeztet, segíti a különböző kultúrák zenéinek jobb megismerését.

Iskolánkban a zenei világnapot ünnepi megemlékezéssel nyitottuk. Műsorunk a következő gondolatra épült: „ Maga a zene létezése is csodálatos dolog, mondhatni maga a csoda. A gondolat és a tünemények között elterülő birodalom.” (Heine)

A napot átszőtte a nemzetközi Verdi-év. 110 éve halt meg Guiseppe Verdi a zenetörténet egyik legnagyobb operakomponistája. Az osztályok zenei kvízt töltöttek ki, az esemény színvonalát emelte az udvaron megrendezett közel négyszáz tanuló közös éneke.

Nagy Rajmund

Facebooktwitterpinterest

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

MENÜ