Megyei szépíró verseny

Megyei Szépíró Verseny a Bethlenben

A Bethlen Gábor Református Általános Iskolában 2013. március 5-én került sor a Sajátos Nevelési Igényű Tehetségeket Segítő Tanács által meghirdetett II. Országos Szépíró Verseny megyei döntőjére. Jelenlétével tisztelt meg minket Potocki Ferencné Alelnökasszony, aki az SNI-TST elnökének, Dr. Gyarmathy Évának az üdvözletét hozta el Budapestről.

Az SNI, vagy BTMN tanulók négy korcsoportban mutathatták meg a kezük által született, magas esztétikai értéket képviselő, szívet és szemet gyönyörködtető, türelmes munkáról tanúskodó írásaikat. Megyénkből 19 iskola pedagógusa, gyógypedagógusa vállalta a gyerekek felkészítését. Az idén 75 tanuló jutott be a megyei fordulóra, ez a tavalyi létszám háromszorosa. Nagy várakozással és még nagyobb izgalommal érkeztek a gyerekek, hiszen közülük sokan még nem vehettek részt ilyen megyei rendezvényen, nem utazhattak felkészítő tanárjukkal igazi versenyre. Legközelebbről a helyi Kölcsey Ferenc Általános Iskolából, legmesszebbről pedig Jánoshidáról, és Tiszafüredről vártunk versenyzőket. A megmérettetés alapja: korcsoportnak megfelelő másolási feladat. A gyerekeknek 60 perc állt rendelkezésére, amely bőségesen elegendő időnek bizonyult az osztályfoknak megfelelő vonalazású lap megtöltésére. A zsűri a munkákat kizárólag esztétikai szempontsor szerint értékelte. Ezután korcsoportonként 3-3 dobogós tanulót választott ki, ugyanis ők képviselik majd megyénket az országos versenyen, Budapesten. És hogy kikre vagyunk büszkék? Lássuk nevüket és iskolájukat:

I. korcsoportban (1.-2.o.): 1. és 2. helyezést ért el a törökszentmiklósi Kölcsey Ferenc Általános Iskolából Tamási Krisztina, Orbán Lili. 3. helyezést ért el a tiszafüredi Szent Imre Katolikus Általános Iskolából Botos Anett Petra

II. korcsoportban (3.-4.o.) 1. és 3. helyezést ért el a jánoshidai JKI Petőfi Sándor Általános Iskolából Kobela Boglárka és Barát Petra, 2. helyezést ért el Karcagról a Szent Pál Marista Általános Iskolából Seres Zsolt.

III. korcsoportban (5.-8.o.) 1. helyezést ért el a tiszafüredi Szent Imre Katolikus Általános Iskolából Deli Cintia, 2. helyezést ért el a törökszentmiklósi Bethlen Gábor Református Általános Iskolából Petri Enikő, 3. helyezést ért el a szolnoki Szent Tamás Görög Katolikus Általános Iskolából Turó Vivien.

IV. korcsoportban (9.-12. o) 1. és 2. helyezést ért el a karcagi Varró István Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégiumból Bene Ivett és Seres Helga, valamint 3. helyezést ért el Martfűről a Damjanich János Szakképző Iskola és Kollégiumból Vereb Krisztina Cintia.

A verseny végeztével minden gyermek, szülő és pedagógus vidáman köszönt el. Örömmel mondták: „Ezután is szépen fogok írni, hogy jövőre is eljöhessek!” – Köszönjük, gyerekek!  A ti örömötök a miénk is!

Nagyné Zolnay Gabriella
szervező gyógypedagógus