Bál 2012

Alapítványi bál — 2012. november 17.

Hagyományosan hetedik alkalommal rendezte meg a Bethlen Gábor Református Általános Iskola és Óvoda a jótékonysági, alapítványi bálját. A szülők, támogatók érdeklődése kiemelkedő volt, mi sem mutatja ezt jobban, mint a közel 270 eladott báli jegy, a számos felajánlott tombolatárgy valamint a nagy összegben megvásárolt pártoló jegyek.

A bálozókat egy csodálatosan feldíszített terem fogadta, a vendégek megtekinthették gyermekeink munkáit egy őszi tárlat keretében. A műsorban a hagyományoknak megfelelően az iskolánk és óvodánk tehetséges gyermekei mutatkoztak be. A legkisebbek népi gyermekjátékokkal varázsolták el a közönséget, majd hozzájuk csatlakoztak a nagyobbak néptánccal. Szavalatokat hallhattunk, az iskolás életről és arról, hogy „Hogyan neveljük meg szüleinket?” Nagyobb lányaink igazi báli hangulatot teremtettek Koncz Zsuzsa Gézengúz c. dalával. Végzetül nagy mosolyt csalt az arcunkra a Református Idősek Otthona dolgozóinak apáca showja. A finom vacsora elfogyasztása után a Traffic Band szolgáltatta a talpalávalót.

Minden esztendőben a bál bevételét valamilyen fejlesztésre fordította az intézményvezetés. Az elmúlt évben az óvoda projektort kapott, amely segítséget nyújt az ott dolgozó pedagógusoknak a még színvonalasabb munkához. A néptáncosok egy öltözet fellépő ruhával gazdagodtak, valamint ebből a bevételből támogatta iskolánk a rászoruló gyermekek kirándulását Nyíregyházára.

A bál idei bevételét, ami több mint hatszázezer forint intézményünk teljes mértékben az itt nevelkedő gyermekekre fordítja.