Irány London!

Made in England

Kedves Diákok, Tanártársak, Szülők, Érdeklődők!

Iskolánkban a 2012/2013-es tanév végén ismét lehetőség nyílik egy nagyszerű londoni utazásra. Ez alkalommal ízelítőt kapunk a kisebb, ám annál romantikusabb angliai kisvárosokból is. Az útról előzetesen a következő tájékoztatást szeretném adni.

 

Utazás: Autóbusszal (légkondicionálás, DVD)

Szállás: mobil home-okban

Ellátás: önellátás, teljes panzió igényelhető (plusz 5000,- Ft)

Ára és az indulás időpontja: Június 30., 99.800,- Ft

1. NAP BÉCS

Délelőtt indulás Budapestről. Városnézés Ausztria fővárosában, Bécsben (Stephansdom, Graben, Hofburg). Utazás Németországon és Belgiumon keresztül. Éjszaka az autóbuszon.

2. NAP ENGLISH BREAKFAST

Átkelés Angliába a Csalagúton. Reggeli városnézés Sussex legeredetibb kisvárosában, Rye-ban, melynek kikötője valaha az egyik legnagyobb volt az országban. Látogatás az Ypres Tower-ben található múzeumban. Utazás a legutolsó (1066-os) partraszállás városába, Hastings-be (Fishermen’s Museum, Shipwreck Museum), séta a tengerparton. Este a szálláshelyek elfoglalása.

3. NAP ANGOL KERINGŐ LONDONBAN

Westminster-negyed: Parlament, Big Ben, Whitehall: Lovastestőrség laktanyája, Downing Street 10, zenés őrségváltás a Buckingham Palotánál, St. James’ Park, The Mall, Piccadilly Circus, Soho, China Town, Covent Garden, Trafalgar tér, látogatás a National Gallery-ben.

4. NAP AZ ANGOL FOCI

Délelőtt látogatás a Bajnokok Ligáját nyert londoni futballcsapat, a Chelsea stadionjában (a csapat múzeumának megtekintése, majd stadiontúra az öltözőktől a lelátókig). Délután a páratlan gyűjteménnyel rendelkező British Museum megtekintése (ókori kincsek,Rosetti kő, múmiák, stb.), majd szabad program és vásárlási lehetőség az Oxford Street-en.

5. NAP AZ ANGLIKÁN EGYHÁZ ÉS AZ ANGOL FONT

A kora középkori Southwark Katedrális megtekintése után vásárlás az angol termelők áruit kínáló Borough Market-ban. Séta a Golden Hinde – Globe Színház – Millennium Bridge – Szent Pál Székesegyház útvonalon a City-be. Látogatás a Bank of England múzeumában, ahol egy valódi aranytömböt is megfoghatunk.

6. NAP ANGOLOS TÁVOZÁS

Reggel utazás Greenwich-be, látogatás a National Maritime Museumban, majd rövid szabadidő a kirakodóvásárairól híres Greenwich Market standjainál. Hajózás a Temzén a megújult Docklands területén keresztül. Délután látogatás a londoni Tower-ben (koronaékszerek, vesztőhely, fegyvergyűjtemény), majd séta a világ leghíresebb hídján, a Tower hídon. Este indulás haza, átkelés a Csalagúton.

7. NAP

Utazás Belgiumon, Németországon és Ausztrián keresztül. Érkezés Budapestre az esti órákban.

Az útlemondási biztosítás és utasbiztosítás külön költség!

Jelentkezni október 10-ig Sajtósné Földes Katalin tanárnőnél lehet.

A részletekről október 17-én szerdán 16:30- kor  szülői értekezletet tartunk a  6-os teremben. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!