Sikeres tanév a 2016/17

Sikeres tanév a Bethlen Gábor Református Általános Iskolában 

Sikeresen zárta a 2016-17-es tanévet a törökszentmiklósi Bethlen Gábor Református Általános Iskola. Az ünnepélyes tanévzáró Istentiszteleten Virágné Katona Zsuzsanna igazgató asszony elmondta, hogy az iskola tanulmányi átlaga 4,54 lett. Tantestületi dicséretben részesült az alsó tagozatos tanulók közül 16, a felső tagozatból 25 fő. Hagyomány az iskolában, hogy a ballagó nyolcadikosok közül „Az iskola legjobb tanulója” címet kapják azok a diákok, akik nyolc éven keresztül minden tantárgyból jeles eredményt értek el, a magatartásuk és a szorgalmuk pedig példás volt. Ebben az évben ezt a következő tanulók érdemelték ki: Bohács Tamás, Fekete Emese, Stummer Gyöngyvér, Szécsi Lilla, Szécsi Pál Gábor, Török Hanna Krisztina. Az ő nevük is felkerült arra az emléktáblára, aminek az avatására az iskolai tehetségnapon került sor. Az emléktábla az iskola kiemelkedő eredményt elért tanulóinak és kitüntetésben részesített nevelőinek, dolgozóinak nevét örökíti meg.

Elhangzott továbbá, hogy az intézmény tehetségnevelő programjában fontos a versenyeken való sikeres szereplés. Az idei tanév is bővelkedett tanulmányi és sportversenyekben. Tanulmányi versenyeken országos fordulón hat csapat és kilenc egyéni versenyző ért el 1-10. helyezést, református országos tanulmányi versenyen hat csapat és három egyéni versenyző, míg megyei/ területi versenyen 19 csapat és 48 egyéni versenyző végzett az 1-6. helyen. A városban szervezett vetélkedőkön három csapat és három egyéni versenyző ért el első helyezést. A sportversenyeken is remekeltek a tanulók. Református országos és megyei/területi versenyen összesen 14 egyéni versenyző és négy csapat végzett az 1-6. helyen, míg a városi versenyeken három egyéni versenyző lett első helyezett. Kiemelt helyen szerepel a nyelvoktatás az iskola programjában. A nyolcadikosok közül a tanévben öt tanuló tett középfokú nyelvvizsgát. 

Az intézmény ösztöndíjprogrammal motiválja tanulóit. Az „Iskolai Tehetségnevelésért Alapítvány” 2017. évi ösztöndíjában húsz tanuló részesül. „Szabó József Ösztöndíj”-ban további egy,. a Református Nőszövetség Ösztöndíjában szintén egy, „Árvai Fotó Ösztöndíj”-ban két tanuló részesül. 

Istennek adunk hálát, hogy ebben a tanévben is őriző Pásztorunk volt.