Idegen nyelvi mérés 2017

 Az idegen nyelvi mérés lebonyolítása 

Az idegen nyelvi mérést az Oktatási Hivatal (a továbbiakban: hivatal) szervezi meg az iskolák 6. és 8. évfolyamán angol vagy német nyelvet első idegen nyelvként tanulók körében a két tanítási nyelvű általános iskolai képzésben részt vevők kivételével. A tanulók idegen nyelvi szövegértési készségeit vizsgáló mérőeszközöket a Hivatal készíti el a 6. évfolyamon a Közös európai referenciakeret (a továbbiakban: KER) szerinti A1, a 8. évfolyamon a KER szerinti A2 szinten. 

A mérés időpontját a 2016/2017. tanév rendjéről szóló 12/2016. (V. 27.) EMMI rendelet 9. § (7) bekezdése határozza meg. 

2017. május 17 -én, szerdán Magyarország minden hatodikos és nyolcadikos diákja, aki az angol vagy a német nyelvet első idegen nyelvként tanulja, idegen nyelvi kompetenciamérésen vesz részt.
A mérés hallott szöveg értése és olvasott szöveg értése feladatsorból áll. A mérés 2×30 perc időtartamú (köztük szünettel). Az érintett osztályok: 6.a, 6.b, 8.a és 8.b. A mérés a hallott szöveg értésével kezdődik, majd a szünet után következik az olvasott szöveg értése. A feladatlapok kitöltéséhez sem szótárat, sem más segédeszközt nem használhatnak a diákok. A
6. osztályosok mérése reggel 8 órakor kezdődik. A 8. osztályosok mérése délelőtt 10 órakor kezdődik. 
 

Az idegen nyelvi mérés napja a rendelet alapján 2017. május 17.

 

Facebooktwitterpinterest
MENÜ