Áldás, békesség!

Beíratkozási hírdetményXI. ORSZÁGOS WASS ALBERT EMLÉKVERSENY 

 

3. Wass A. illusztrációs

2.Versenyfelhívás-plakát

A teljes versenykiírás letöltése

 

 

 

Iskolanyitogató plakát (1)

 

ISKOLANYITOGATÓ

JELENTKEZÉS LAP LETÖLTÉSE

 

 

Határtalanul élménybeszámoló 2023. június 12-15

 

 

sajtokozlemeny2023

 

Szülői tájékoztató 23.06. diákigazolvány iskolalátogatási csaladok_ugyintezesnek_egyszerusitese_kivonat (2) (1)

 

 

 

Álláshirdetés

 

 

 

  

 
A Törökszentmiklósi Református Oktatási Központ tagintézményeiben sikeresen került megrendezésre 2023. március 24-én, a X. Wass Albert Országos Emlékverseny.
A díjazottaknak és a versenyen résztvevő összes gyermeknek szeretettel gratulálunk!
Köszönjük a felkészítő pedagógusok, a szülők és a szakmai zsűri munkáját!
 
A versenyről készült összefoglaló kisfilm az alábbi linken érhető el:
 

 

 

 

 

Óvodai beíratás

 

 

 

 

2022 Határtalanul pályázat

Határtalanul! 2022. program élménybeszámoló

 

 

Tájékoztatás névváltozásról 

 

 

 

 

 

ÉLETRE KEL AZ ELFELEDETT NŐI KOSÁRLABDA MIKLÓSON

Cikk a feliratra kattintva elérhető.

 

 

 

 

 

A só útján

 

A Bethlen Gábor Református Általános iskola 7.a és 7.b osztálya 2022. május 10-13. között a Határtalanul! program keretében Erdélyben kirándult.

 

„Korán reggel – 5 órakor – volt indulás, határátkelés Ártándnál, majd tovább utaztunk belső Erdély irányába, átkelve a Király-hágón. Következő megállónk Kolozsvár volt, ahol a történelmi központban sétáltunk: Mátyás király szobra és szülőháza, Szent Mihály templom, Farkas utcai református templom voltak a látnivalók. Folytattuk utunkat Tordára, hogy ott a sóbányában, több mint száz méter mélységbe ereszkedjünk le. Hosszabb utazás következett Székelyszentlélekre, ahol a szálláshelyünk volt.

Szovátán a különleges sós Medve-tavat néztük meg, majd Parajdon a sóbányát kerestük fel, így lehetőségünk volt felmérni a két sóbánya közötti különbségeket és hasonlóságokat. 80-100 méter mélységbe ereszkedtünk le egy nagy só tömbbe, ahol templom, múzeum, játszótér található. Ezt követően rövid megálló volt Korondon, ahol megnéztük, hogyan dolgozzák fel a Parajdon bányászott sótömböket. Farkaslakán megnéztük és megkoszorúztuk a híres székely író, Tamási Áron síremlékét, és a Trianoni emlékművet. Ezután Szejkefürdőn a legnagyobb székelyként számon tartott Orbán Balázs sírját látogattuk meg. Egyik legérdekesebb helyszínünk a Mini Erdély Park volt, amelyben több mint kilencven erdélyi történelmi épület és középkori vár makettjét láttuk.

Másnap reggel a zetelaki víztározót csodáltuk meg. Majd a Békás szoros 2-300 méter magas sziklafalai között gyalogoltunk, amely egy tektonikus eredetű szurdokvölgy. Ezután a Gyilkos–tó csodálatos szépségével ismerkedtünk meg. Innen Csíksomlyóra utaztunk, ahol a csodatevő Szűz Mária szobrát néztük meg a kegytemplomban. Egy váratlan megbetegedés-sorozat miatt a 4. napon sajnos már a hazautazás következett, és este 8 órára élményekkel gazdagodva értünk Törökszentmiklósra.

Ez a kirándulás szerintünk iszonyatosan jó volt, a betegségeket leszámítva. Ezt a kirándulást már régóta vártuk, és nagyon jó is volt, nem csalódtunk benne. Nagyon jól éreztük magunkat, sok érdekes dolgot láttunk. Örökre emlékezni fogunk erre a négy napra.”

 

 

 

 

 

Tisztelt Szülők!

Szeretettel értesítem a kedves szülőket és tanulókat, hogy a Törökszentmiklósi
Református Egyházközség Presbitériuma, mint az iskola fenntartója, 2021. augusztus 1-jétől
Patóné Kazinczy Mariannt bízta meg a Bethlen Gábor Református Általános Iskola, Óvoda
igazgatói feladatainak ellátásával.

Életére és munkájára egyházközségünk nevében Isten áldását kérem!

Áldás, békesség!

Szabó József
elnöklelkész